Råd og skimmelsvamp

Hos Privat Byggerådgivning hjælper vi med test af skimmelsvamp, finder årsagen til, at den er opstået og rådgiver jer i, hvordan i bekæmper den samt undgår fugt i væggene.

Byggesagkyndig måling af skimmelsvamp

Skimmelsvamp er meget små svampe, som lever i organisk materiale. Svampen spreder sig via sporer, den udskiller i luften, lidt ligesom pollen.

Ved et besøg fra en af vores byggesagkyndige tester vi fugten i de bygningsdele, der mistænkes for at indeholde skimmelsvamp, og vi laver en test for bakterievækst, algevækst og andet proteinholdigt materiale på stedet.
Image

Med vores avancerede PRO-Clean proteintest kan vi indenfor få minutter få en indikation af, om et område er inficeret af proteiner fra skimmelsvampen eller om svampen er nedkæmpet.

Hvis skimmelen sidder i et hygiejnisk belastet område (f.eks. ved en kogeplade) kan fedtstof, madrester og andet påvirke måleren således, at den giver et forkert udslag. Derfor er det vigtigt, at det er en professionel, der udfører testen.

I de tilfælde, hvor man ikke kan rense sig ud af problemet, skal der en mere krævende undersøgelse af området til. Når vi har etableret, at der er skimmel, kan vi sammen lave en plan for, hvordan du bedst kommer skimmelen til livs og hurtigt tilbage til hverdagen.

Fugt i vægge og kælder

Skimmel kan kun leve, så længe der er vedvarende fugt, og vedvarende fugt kan skyldes flere ting.

Oftest er der ældre, tærede stigrør, kuldebroer, dårlig isolering, utætte dampspærrer eller tærede faldstammer. Andre gange kan det være en bivirkning fra en vandskade eller byggesjusk, der lukker vand ind i konstruktionen og holder området fugtigt.

Sådan fugt i kælder, vægge eller andre steder kan i sidste ende føre til skimmelsvamp.

Skimmel ses ofte i forbindelse med uisolerede bygningsdele, hvor der opstår en kuldebro fra ude til inde, og ved fugtige eller dårligt ventilerede rum. Mange ældre etageejendomme og parcelhuse, for eksempel, har et lille hulrum mellem for- og bagmuren, hvor der sjældent er isoleret.

Det tænker man sjældent over som menig ejer af en bolig i dagligdagen, og som oftest er det heller ikke med i overvejelserne, når man først indretter sit hus eller lejlighed. Og det giver også god mening. Når du ikke har med byggeri at gøre til daglig, tænker du sikkert ikke over, om dine ydermure er godt eller dårligt isoleret. Husindretning handler trods alt mest om, hvor sofaen eller kommoden står bedst i forhold til resten af møblerne.

Derfor er det også overraskende nemt at komme til at stille en kommode, en reol eller et andet stort møbel op langs en ydervæg. Når det er tilfældet — det kan sågar bare være et billede, du hænger op af familien — kan det forårsage skimmelvækst bag ved. Det sker blandt andet fordi, der er nedsat ventilation bag ved møblerne, og derved ophober fugten sig og giver grobund til skimmelsvamp.

Pris på måling af skimmelsvamp og fugt:

Fra 3.500kr
  • Det koster ikke noget at kontakte os.
  • Ring eller skriv, og så udarbejder vi et gratis og uforpligtende tilbud til dig!

Vores kunder siger

⭐⭐⭐⭐⭐
Min kæreste og jeg skulle købe hus for første gang. Vi havde Privat Byggerådgivning med ude på to huse, hvor det ene var i så ringe stand, de fraråede os at købe. Det er vi meget taknemmelige for.
⭐⭐⭐⭐⭐

Christoffer var enormt imødekommende, kompetent og god til at besvare vores mange spørgsmål. Jeg vil uden tvivl anbefale andre at kontakte Christoffer ved huskøb. Gennemgangen af huset gav os ro i maven — og vi bød derefter på huset.

⭐⭐⭐⭐⭐
Vi hyrede Privat Byggerådgivning til at lave en gennemgang af det hus, vi ville købe. Christoffer gik virkelig i dybden med tingene, og vi havde en god fornemmelse af, hvad vi var ved at købe.

Råd og vejledning om fugt

I forbindelse med indtrængning af vand eller fugt i kælderen kan det også føre til fugt og råd i forskellige konstruktioner. De synlige steder, såsom på underbeklædning og stern, kommer sjældent som en overraskelse. Men til gengæld overrasker det mange, hvor råddent træværket kan være — der kan være råd i de bjælker, der bærer dit gulv og loft, i ydermure, i trappevanger mod en kold ydervæg, i spær mod skorstenen, i spær under en dårlig tagsten eller i de bærende bjælker i ydervæggen.

Flere af disse ting kan desværre få fatale konsekvenser for beboerne i ejendommen og for tilstødende bygningsdele. Ved tvivl om der er råd i nogle af dine konstruktioner, er det en god idé at kontakte din byggerådgiver og få en uvildig byggesagkyndig til at gennemgå boligen.

Hvordan undgår du råd og svamp?

Vi finder årsagen til skimmelsvamp.

Rådgivning om fugt i kælder.

Vejledning til råd i spær og gulv.

Råd til bekæmpelse af skimmelsvamp.

Hjælp til at undgå fugt i væg.

Om Privat Byggerådgivning

Privat Byggerådgivning er din uvildige byggesagkyndige. Vi er til for at hjælpe dig sikkert igennem opførelsen af dit nye hus eller dit kommende bolig køb. Vi hjælper også gerne med vedligeholdelsesplaner for huse eller etageejendomme. Er der skimmel i ejendommen, er vi behjælpelige med rådgivning og løsninger. Vi hjælper jer med byggetekniske spørgsmål fra stort til småt i hele Danmark.

Book en aftale nu. 

Udfyld venligst det ønskede felt!
Udfyld venligst det ønskede felt!
Udfyld venligst det ønskede felt!