Vi hjælper med råd og svamp:

  • Vi kan finde årsag til skimmel
  • Løsningsforslag til at stoppe årsagen
  • Råd til bekæmpelse af skimmelsvamp
  • Vejledning ved råd i spærene eller gulvet
  • Hjælp til at undgå råd og skimmel

Måling af skimmelsvamp af byggesagkyndige

Ved et besøg fra en af vores byggesagkyndige måler vi fugten i de bygningsdele, der mistænkes for at indeholde skimmel, og vi laver en test for bakterievækst, algevækst og andet proteinholdigt materiale på stedet. Med vores avancerede PRO- Clean proteintest kan vi inden for få minutter få en indikation af, om et område er inficeret af proteiner fra skimmelsvampen, eller om svampen er nedkæmpet. Hvis skimmelen sidder i et hygiejnisk belastet område (f.eks. ved en kogeplade) kan fedtstof, madrester osv. påvirke måleren således, at den giver et forkert udslag. Derfor er det vigtigt, at det er en professionel, der udfører testen. I de tilfælde, hvor man ikke kan rense sig ud af problemet, skal der en mere krævende undersøgelse af området til. Når vi ved, om der er skimmel, kan vi sammen lave en plan for, hvordan du kan komme dit skimmel til livs og komme hurtigt tilbage til hverdagen.

Fugt i vægge og kælder

Skimmelsvamp er meget små svampe, som lever i organisk materiale. Svampen spreder sig via sporer, den udskiller sig til luften, ligesom pollen. Skimmel kan kun leve, så længe der er vedvarende fugt. Vedvarende fugt kan skyldes flere ting, oftest er der ældre, tærede stigrør, kuldebroer, dårlig isolering, utætte dampspærrer eller tærede faldstammer. Andre gange kan det være en bivirkning fra en vandskade eller noget byggesjusk, der lukker vand ind i konstruktionen og holder området opfugtet. Dette kan altså i sidste ende føre til skimmelsvamp.

 

Skimmel ses ofte i forbindelse med uisolerede bygningsdele, hvor der opstår en kuldebro fra ude til inde, og ved opfugtede og dårligt ventilerede rum. Mange ældre etageejendomme og parcelhuse har et meget lille hulrum imellem formuren og bagmuren, hvor der sjældent er isoleret. Det tænker du ikke over som ejer af din bolig i dagligdagen, og heller ikke når du indretter dit hus eller din lejlighed. Når du ikke har med byggeri at gøre i din dagligdag, tænker du måske ikke over, om dine ydermure er godt eller dårligt isoleret. Når du indretter dit hus eller din lejlighed, går du oftest op i, hvor sofaen eller kommoden står bedst i forhold til resten af indretningen, og i nogle tilfælde er det op af en ydervæg. Når du stiller et møbel op af en kold ydervæg - eller bare hænger et billede op af familien - kan det forårsage skimmelvækst bag ved møblet eller billedet. Det sker bl.a. fordi, at der er nedsat ventilation bag ved møblerne, og derved ophober fugten sig og giver grobund til skimmelsvamp.

Råd og fugt

I forbindelse med indtrængning af vand eller fugt i kælderen kan det også give råd i forskellige konstruktioner. De synlige steder som underbeklædning og stern kommer sjældent som en overraskelse. Men det overrasker ofte ikke-fagfolk, hvor råddent træværket kan være - der kan være råd i de bjælker, der bærer dit gulv og loft, i ydermure, i trappevanger mod en kold ydervæg, i spær mod skorstenen, i spær under en dårlig tagsten eller i de bærende bjælker i ydervæggen. Flere af disse ting kan få fatale konsekvenser for beboerne i ejendommen og for tilstødende bygningsdele. Ved tvivl om der er råd i nogle af dine konstruktioner, er det en god ide at kontakte Privat Byggerådgivning og få en uvildig byggesagkyndig til at gennemgå boligen.

Råd og Skimmel pris

Fra 3.500kr
  • Det koster ikke noget at kontakte os
  • Ring eller skriv så udarbejder vi et gratis og uforpligtende tilbud til dig!